lauantai 29. joulukuuta 2012

Up up and away!

Kohti luvattua maata käypi tieni kohta hyvien ystävien kanssa, Istanbulin kautta mennentullen! Palaillaan tammikuussa virallisten matkakuvien kanssa!

Toivotan erinomaista ja railakasta uutta vuotta kaikille lukijoille!

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

We came, we raved, we loved.

Hyviä jouluja ja iloisia välipäiviä kaikille!

Nyt kun pahimmat jouluhössötykset on jo hiljalleen ohitse, on hyvä aika palailla tänne kirjoittamaan katsaus viikonvaihteen ympäristön tapahtumiin!

Aloittakaamme torstaista 20.12.2012, maailmanlopun aatonaattosta.
Torstai olikin toimintaa täynnä, jo aamusta alkaen. Noin kello 10 maissa lähdettiin Even ja Tiian kanssa kohti valtakunnan pääkaupunkia, jossa olisi meininkiä tiedossa koko päivän ja sitä riittäisi vielä reippaasti perjantainkin puolelle, tärkeimpänä kuitenkin Swedish House Mafian, One last tourin Helsingin keikka! Yhden maissa päästiin ulos Kampin parkkihallista ja erkanimme teillemme, Tiia katsomaan kaveriaan ja Minä ja Eve moikkaamaan Tuomasta.

Eve oli aivan innoissaan, kun näkisi Tuomaksen taas ja meni eteenpäin kuin ravihevonen, ja meikällä teki jo tiukkaa pysyä mokoman perässä :D Myöhemmin käytiin vähän syömässä, ostamassa mulle paitoja ja velipojalle joululahja. Kasasimme kolmikkomme neljän maissa ja aloitimme järkyttävän parkkimaksun siivittämänä suuren suunnistusköröttelyn, kohti Tiian kaveria Helsingin Marjaniemessä, jossa hengailisimme vielä ennen illan supermahtavaa keikkaa!

Meitä kestittiin vallan avokätisesti Tiian kaverilla, missä meille tarjottiin maailmanlopun kunniaksi sushia ja shamppanjaa. Not bad! Vaikkakin se oli jo etukäteen tiedossa, kuin myös meikäläisen inho kalaa kohtaan, päätin olla kohtelias ja maistaa kaikkea. Kerran elämässä tätäkin siis. Sushi ei kyllä ihan ollut meikäläisen makuun, ja ajoittain piti vähän nieleskellä että sai kaiken alas :D Shamppanja sen sijaan oli erittäin hyvää!

Lopulta oli jo sopiva aika lähteä kohti Pasilaa ja Hartwall Areenaa, jossa illan keikka pidettiin! Käppäiltiin porukalla Itäkeskukseen josta mentiin bussilla suoraan Pasilaan. Päästiin ihan hyvin areenalle, mutta narikka oli täynnä, muttei se suuremmin haitannut. Ostimme myös pitkän harkinnan jälkeen liput virallisiin jatkobileisiin yökerho Cirkukseen. Areenalla seuraamme liittyikin Sanna, Saara ja Sanna, kaikki kolme tuttuja Orivedestä. Pian olikin jo keikan alku käsillä ja kiirehdimme etsimään katsomopaikkamme.

Ja mitä itse keikkaan tuli, niin se oli HUIKEEMEGAMAHTAVASUPERUBERSIISTIÄ. Meno oli alusta loppuun mahtava ja tykitys ei lakannut ollenkaan. Kaikki suuret hitit, kuten Miami to Ibiza, Greyhound, Antidote, One ja Don't you worry child kuultiin, joista muutamat useampaankin otteeseen. Se oli aika surullista kun One ei soinut kuin kerran :(























Oli muuten helvetillinen homma asetella noi kuvat nykyiseen olomuotoonsa :D Tuossa muutamia siisteimpiä kuvia keikalta mitä sain napsittua puhelimella. Eivät tee missään nimessä oikeutta meiningille, mutta tehosteet ja show olivat kunnossa. Harmi ettei tuota herkkua saa varman ikinä enempää, mutta oon kiitollinen että päästiin edes katsomaan tuota hienoa DJ kolmikkoa. We came, we raved, we loved!

Keikan jälkeen suunnatiin isolla porukalla(Minä,Tiia,Eve,Sanna,Sanna,Saara ja Ilmari(Tiian kaveri)) junalla keskustaan johon siihenkin piti juosta että ehdittiin :D Ja eihän meillä mitään lippua ollut siihen junaan, rohkeesti vaan pummilla päivän vaihtuessa Perjantaiksi.

Perantai 21.12.2012, Maailmanlopun aatto

Rautatieasemalta suunnattiin grillikioskin kautta ottamaan pohjia Aussie Baariin josta suunnattiin lähistöllä olevaan Circukseen jatkoille! Tiialla valitettavasti lähti ääni illan aikana niin pahasti ettei jäänyt jatkoilemaan meidän kanssa. Ja oli Tiialla töitäkin seuraavana päivänä :D
Circuksessa sitten vähä bailattiin ja nautittiin hyvän DJ.n musiikeista! DJ:nä toimi ruotsalainen AN21, joka oli myös lämppämässä SHM:ää Hartwall areenalla. Myös Circuksessa kuultiin AN21:n soittamana SHM:n parhaimmistoa ja meno oli asiallisen vauhdikas!


Meikäläisen jalat alkoivat olla kohtuu hajalla pitkän päivän kävelyistä ja pomppimisista keikalla. Loppujenlopuksi kun lähdimme Circuksesta pihalle n. puoli neljä aamulla, oli meillä vielä odotettavaa puolitoista tuntia, ennenkuin rautatieaseman ovet avautuisivat ja päästäisiin lämpimään. Meidän juna lähtisi 05.19 kohti Tamperetta. Huhhuh. Jalat hajalla ja vähän väsyneenä mentiin hengailemaan Sokoksen mäkkiin ja haukattiin vähän välipalaa yön pimeiden hetkien voimaksi :D



Tuskallisten odottelujen jälkeen päästiin lopulta junaan lämpimään ja lepäämään pariksi tunniksi. Sain nukuttua ehkä 30 min junassa, ja Tampereella odotti meikäläistä koulun joulukirkko ja puurojuhla heti aamutuimaan. Rankka aamu olisi tulossa. Tytöt suuntasivat Tampereelta Oriveteen bussilla ja meikä kämpille lepuuttamaan jalkoja hetkeksi. Onneksi aamuinen kirkko oli vain lyhyt ja puuronkin sain alas kunnialla illan sushin jälkeen :D Siitä suuntasin takaisin kämpille ja menin nukkumaan ruhtinaalliseksi 5 tunniksi :D Illalla olisi meinaan vieraita tulossa. Hyvät ystäväni Jarno, Juuso ja Tuomas, joille olin luvannut tehdä ruokaa, saapuivat vähän kuuden jälkeen. Tuolloin sain myös ensimmäisen tauluni kämpille, jonka Tuomas on korkeimman omakätisesti maalannut, luvattuaan joskus maalaavansa mulle taulun kämpille. Ja voi kuinka hieno taulu se onkaan! En olis ikinä voinut edes toivoa mitään näin hienoa!
Mun elintaso nousee ny jonkun 3000% kun voin joka aamu herätä Emma Watsonin vierestä kunhan saan ton kehystettyä ensin! Ja jos joku ihmettelee miksi Emma Watson, niin se on mun ja Tuomaksen sellanen juttu, no-one else can ever understand that.

Poikien kanssa kätiin sitten kaupassa ja valmistin äärimmäisen poikkeuksellisesti kalaruokaa, joka yllätti vähän pojatkin, koska meikäläinen tunnetaan melkoisena kalanvihaajana :D Jokatapauksssa tämä tietty uunilohiresepti on poikkeus joka vahvistaa säännön. Tätä reseptiä en täällä ainakaan vielä paljasta, mutta ehkä joskus vielä ;D Uunilohta ja perunamuusia söimme siis ja jälkiruoaksi oli mutakakkua ;) Huvittavaa oli, että kaikkia jäi kaivelemaan kalan loppuminen, sillä omasta mielestänikin onnistuin siinä melkoisen hyvin ja olisimme kaikki halunneet sitä lisää!


Ilta jatkuikin meidän jengille tyypillisesti kaljoittelun ja muun asiaankuuluvan merkeissä ja myöhemmin illalla suuntasimme lähibaariini Bar 101 Beersiin ottamaan tuopilliset vielä! Ja siitä suunattiin pieni lenkki keskustorin mäkkiin tuplajuustoille, ja siellä Jape hajotti yhden pöydän! Yritettiin yllyttää se ottamaan se pöytälevy mukaan, mutta ei onnistuttu :D Mentiin takaisin kämpille ja katsottiin elokuva Benefits of being a wallflower, jossa on myös Emma Watson ;) Juusolla ja Japella oli aika tuskaa kuunnella mua ja Tuomasta elokuvan aikana, mutta meillä oli kokonaisuutena huiman hauskaa :D Aamulla syötiin runsas pekonilla höystetty aamupala ja valmistauduttiin iltapäivän elokuvaspektaakkeliin, eli Peter Jacksonin ohjaamaan Hobitti-rainaan! Ja sehän olikin vallan mainio elokuva, ainakin näin kirjaa lukemattoman näkökulmasta.

Leffan jälkeen olikin suunta kohti Orivettä ja itse kullakin rakkaiden luo joulun viettoon. Tässähän nämä joulun pyhät on mukavasti vierähtänyt syödessä ja löhötessä, jossei ota huomioon että olin tuon jououlupäivän yön töissä taksia ajamassa :P Huomenna vähän israelhommia vielä ennen lähtöä ja Japen synttärit illalla! Ei tän enempää tällä kertaa ;D Palaillaan ehkä vielä ennen vuodenvaihdetta ja Israelinmatkaa tänne!

Loppumusiikiksi vielä SHM:n Greyhound joka potkaisi Helsingin keikan käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla!


torstai 20. joulukuuta 2012

Months go by like nothing.

Huhhuh.

Long time no see. Pikkusen kiireitä pidellyt viimeaikoina, niin etten oo kerinny tänne kirjottelemaan, saati ihan kauheesti edes ehtinyt miettiä koko blogia. Jokatapauksessa lupasin itselleni. että kirjoitan kun kuukauden tauko on tullut täyteen, and here I am.

Aloitin tän blogin noin 2 viikkoa koulun alkamisen jälkeen ja vaikken olekaan ollut niin aktiivinen tän suhteen kun oisin halunnu olla, niin oon pitäny tosi paljon tän blogin pitämisestä. Loppuvuoden ja alkuvuoden pahimpien härdellien jälkeen aion yrittää tehokkaammin panostaa tähänkin!

Näissä pitkissä tauoissa on huonona puolena se, etten enää edes kauheasti muista mitä kaikkea tässä edellisen postauksen jälkeen on tapahtunut :D Mutta yrittäkäämme parhaamme!

Voisin myös näin loppuvuoden kunniaksi vähän "tunnustaa"/kiittää muutamia asioita täällä :D Joitakin asioita mitä en ehkä ikinä sano ääneen yleisesti. Mutta nyt asiaan.

Ensimmäisenä on ehkä pakko todeta, että meikäläisen amiksen syyslukukausi loppuu perjantaina. En oikein edes käsitä kuinka nopeasti tämä kouluvuosi on alkanut rullaamaan eteenpäin. Voi pojat. Melkoinen seikkailu on tää loppuvuosi ollut koulunkin kannalta ja oon edelleenkin viihtyny tosi hyvin tuolla Rollikalla opiskelemassa ja oppinu kauheen paljon uutta! Opintoretki Patrialle oli huikeen mielenkiintoinen ja aika suuri motivaation ja inspiraation lähde.

Plus meillä on aivan mahtava luokka, josta oppii pitämään päivä päivältä enemmän, vaikka oottekin hauskalla tavallanne yhtä kahjoja kuin minäkin! There, I said it!

Oon tässä muutamana viikonloppuna ollu Orivedellä ajamassa taksia, pitkästä aikaa. Johan siitäkin kerkes olla neljän kuukauden tauko. Ja sielläkin oikeestaan viihdyin tosi mukavasti ja kaikki takasmittarihommat sun muut järjestelmät palasi tosi nopeasti mieleen :) Plus oli tosi mukavaa nähdä taas niitä samoja vanhoja kuljettajanaamoja joista muutamista pidän myöskin tosi paljon!

Ja tähänkin on sellainen huomio pakko jakaa, että meikäläisellä on ehkä yks maailman parhaista työnantajista. Haluankin kiittää Ilkkaa ja Tuulaa siitä, että ovat mua työllistäneet niin renkinä, kuin vakikuljettajanakin näiden 1½ vuoden aikana ja että työolosuhteet on aina olleet mukavat ja joustavat firman puolesta!

Ja nyt kun päästiin Orivedelle näissä selittelyissä, nin otankin seuraavaksi aiheeksi Seurakuntanuoret ja meidän Israelin matka!
Luojan kiitos Israelissa on tuo poliittinen tilanne päässyt taas rauhoittumaan, jotta me voidaan matkustaa sinne suht turvallisesti :P Miellä oli tuossa viimeisimpänä rahankeruutapahtumana suuri Itsenäisyyspäivän illallinen, joka järkättiin seurakuntatalolla.

Meikäläisen osuus oli tuttuun tapaan meikäläisen nimikkosämpylöiden tekeminen juhla-aterialla. Äidin kanssa niitä sitten loihdittiin 60-hengen illallisille 140 kappaletta. Valitettavasti tuokaan määrä ei riittänyt mihinkään, vaan pian tultiin jo kyselemään, olisiko niitä hyviä sämpylöitä vielä, ja vielä juhlatilaisuuden jälkeenkin olisi haluttu ostaa mukaan meikäläisen sämpylöitä, kun myimme uloskantohintaan ylimääräiset salaatit ja sopat sunmuut juhlan loputtua. Ja pakko myöntää, että onhan ne hemetin maukkaita, varinkin uunituoreena!
Tähän on pakko antaa suuri kasa krediittiä meikäläisen äidille, joka on jokaisessa sämpylätalkoossa ollut mukana vääntämässä taikinoita, oli sitten kuinka tahansa aikaisin herättävä. Kiitos tästä avustä äiti<3

Ja meidän Israelin matka on jo aivan ovella! Eli 29.12.2012 lähdetään ja tullaan takaisin(Jos luoja suo <; ) 9.1.2013. Tietää meikäläiselle korvaustehtäviä koulusta, mutta uskon tän olevan sen arvoista! Tuona aikana en tietty kykene blogiin kirjoittamaan, mutta pian matkan jälkeen aion väkertää kuvarikkaan postauksen meidän matkasta!

AND IN OTHER NEWS, TÄNÄÄN ME MENNÄÄN KATTOMAAN SWEDISH HOUSE MAFIAA!
Aivan mahtavaa! Oon aivan innoissani tästä once in a lifetime keikasta ja siitä että saan sen jakaa hyvässä seurassa, Tiian ja Even kanssa :) Joudun oleen pois koulusta aikaisen lähdön vuoksi ja korvaustehtäviä sataa tammikuussa mun niskaan, mutta tää on sen arvoista!

Ja perjantaina mun luokseni saapuu rakkaat poijjaat Tuomas, Juuso ja Jape, joille olisi tarkoitus vähän ruokaa laittaa ja tehdä sitä mitä me parhaiten teemme, eli luomme suuria seikkailuja!

Tässä vaiheessa kun on näitä rakkaita henkilöitä jo paljon lueteltu, niin haluan kiittää kaikkia rakkaita ystäviäni ja tuttuja ihmisiä joiden kanssa olen saanut olla, seikkailla, opiskella ja työskennellä tänä kuluvana vuonna! Kiitos teille<3

Joitain pieni asioita en ehkä muistanu, mutta niinkuin sanoin, en kaikkea millään muista :D Tässä tuli aika hyvin kaikki pääkohdat muistaakseni :)

Vielä ennen uuttavuotta ja matkaa ajattelin kasata sellaisen meikäläisen vuosi kuvina postauksen, jos vaan onnistun tarpeeksi jostakin raapimaan kasaan kuvia vuoden 2012 varrelta. Palataan täällä piakkoin!

Kuunnelkaa tää! Löysin itse vasta toissapäivänä ja aloin heti diggaamaan tosi paljon!

Lindsey Stirling - Crystallize



maanantai 19. marraskuuta 2012

Many days later.

Jaahas. Täällä taas lörpöttelemässä menneiden 12 päivän kohokohtia sunmuita seikkailuja!

Lyhytmuistisena paskiaisena en muista ollenkaan mitä tuolla lomaltapaluuviikon(vk 45) loppupuolella tapahtui, joten jääköön se unholaan. Viikko 46 kertauksessa siis tälläkertaa.

Kouluviikko alkoi melko maltillisesti parilla maanantai-iltapäivän tunnilla jonka jälkeen pätin käydö  Lidlissä kaupassa. Suunnitelmana oli mennä bussilla kun ei enää neljältä huvittanu mitenkään ultimaattisen paljon raahautua kävellen Sokokselle ja takaisin. Karma oli kuitenin sitä mieltä että ETPÄS MENEKÄÄN BUSSILLA. Ei ollu latausta enää kortilla, joten apostolinkyydillä siis. Ketutti, mutta pakko mikä pakko kun jääkaapissa ei ollu valon lisäksi kuin kuoharipullo... :D No tuli siinä sitten hankittua viikon ruuat kerralla.

Tiistaina oli taas muutama hassu iltapäivätunti koulua. Mielumin melkein heräisin aamulla kahdeksaksi kouluun ja pääsisin kymmeneltä. Tiistai oli surullinen päivä, koska silloin SISI lähti viimein pois ja tilalle tuli uusi ajokki. Muistelemme lämmöllä tätä urheaa seikkailuratsukkoa.

In memoriam of SISI

Kämpille tultuani odotti ovimatolla kuitenkin iloinen yllätys kirjekuoressa! Vähän lohtua niin surulliseen tiistaipäivään. AWWWYEAHHHH! En malta odottaa joulukuuta! :D


Keskiviikko ja torstai meni normaaleissa arkimeiningiessä ilman suurmepia kummallisuuksia. Paitsi torstai-prejantai yö josta alkoi tähän hetkeen asti kestänyt huonosti nukuttujen öiden sarja, joka näyttää tällä hetkellä keskiarvoa 3 tuntia unta/yö. Näitä öitä on nyt kertynyt jo neljä. Silmät ristissä tätä siis kirjoittelen :D

Maata Näkyvissä 2012.

Perjantaina oli pari pahaista tuntia koulua kasista kymppiin jonka jälkeen piti kiiruhtaa jo suoraan Oriveteen ja lähteä Tuomaksen ja Akun kanssa johtamaan Oriveden Seurakunnan nuorten 2-päiväistä seikkailua Maata Näkyvissä 2012- festareille. Kello kolme iltapäivällä meidän ruhtinaallinen 12 henkinen joukkio otti bussikuski Mikan kyyditsemänä suunnaksi tuon internetissäkin suomen presereijäksi ristityn merenrantakaupungin nimeltä TURGU!

Oli paljon hyviä artiseja ja kova meno kaikenkaikkiaan ja järjestelyt pealsivat mukavasti :) Parhaiten mieleen jäi artisteista vanha tuttu HB, kls, Audile DJ's ja jenkkitykki Disciple.

Jotenkin kuitenkin huomasi olevansa Turussa vaikkei sitä koko aikaa ajatellutkaan. Esim. etsiessämme perjantai-iltana meidän majoituskoulua, ajoimme bussilla jonkin mäen päällä jalkakäytvää pitkin koko mäen huipun ympäri. Ympäriajon varrella tuli vastaan kuitenkin viikon luontoilmiö: Turkulainen nuoriso. No nuo kaikkea muuta kuin uljaat urokset päättivät lmeisesti hetken mielijohteesta edustaa valtion virallista anusaukkoa siten, että ryhmän alfauros näytti meille omaansa bussin ajovalojen loisteessa. Not cool.

Myöhemmin kuultiin koululla vielä jonkun pohtineen millaista olisi pelata ihmistwisteriä alasti? Ja sitten siihen liittyi vielä jotenkin jonkun keksin syöminen. Onneksi en tiedä enempää, enkä kyllä tahdokaan tietää. Ja jos joku ei tiedä mitä ihmistwister on, kokeilkaa googlella ettiä, en jaksa selittää :D

Lauantaiaamuna, huonosti nukutun yön jälkeen suunnttaain aikaisin kohti HK Areenaa ja Messukeskusta, että ehdittäisiin ajoissa ennen ryysistä aamupalalle. Onnistuttiin joo, miinus ryysis :D mutta oltiin ainakin ajoissa. Lauantaina oli teidossa "parempia" artisteja pitkin päivää, ja meikäläinen oli kuin nukkuneen rukous. Nimim. nukahdin ilman korvatulppia kesken kls:n keikan katsomoon. ankara pilkkiminen jatkuikin pitkin päivää. Illan tullen lähdettiinkin sitten takaisin jo Orivettä kohti, koska monet mukana olleista kuuluvat meidän Israelinmatkaryhmään ja sunnuntaiaamuna olisi hommana varainkeruuta matkaa varten järkkäämällä Match Show. Väsymykselle ei siis tulisi loppua vielä. Hurjan mukava reissu oli kuitenkin!

Pääasia on kuitenkin se, että on elämä edessä ja TURGU takana! ;D


Jeppis, rankkojen viimepäivien ja vähäisten yöunien ansiosta Sunnuntaiaamun herätys oli kaksinverroin kamalampi ja vaikeampi, suoriuduin kuitenkin ohjeen mukaisesti kahdeksaksi Oriveden torille jossa vain muutaan minuutin jouduin odottelemaan muita match show:ta järkkäämässä olevia Israel- matkalaisia :)

Pieni paniikinpoikanen pääsi vielä yllättämään kun päävastuullista ei näkyny eikä kuulunu siten missään :P Onneksi kuitenkin löytyi ajoissa tarkistamaan meidän muiden tekemät valmistelut! Tuomaksen, Hannan, Lotan ja Miljan kanssa hääräiltiin puhvetinptohommissa, paistaen makkaraa ja lettuja. Lettujen paisto oli kuitenkin melkein epic fail, koska jouduttiin paistamaan niitä sen grillin sivulevyllä, joka ei millään oikein saanut tarpeeksi lämpöä siihen pannuun. Ja kun vielä ulkosalla oltiin ja tuulikin jonkin verran, oli melko haastavaa kun yhden letun paistamiseen meni n. 10 minuuttia :D Mätsäri meni kuitenkni mukavasti, vähän viielässä, mutta koiria ja omistajia tuli mukava määrä :)

Saatiin taas vähän lisää rahaa kerättyä meidän Israelin matkaa varten.(Joka on vähän vaakalaudalla jossei tuolla Lähi-Idässä ala rauhottua ja vähän äkkiä.)

Iltapäivällä porukoille palattuani naatiskelin lasagnea ja kohta olikin jo aika pakkailla kamat kasaan ja suunnata manseen iltajunalla. Tällä kertaa juna ei ollut onneksi täpötäysi vaan istumapaikkoja riitti kaikille. Kävellen kämpille ja muutama jakso Breaking badia. Maanantai oli jo taas ovella.

Tänään, maanantaina olikin vähä puolikuolleen kaoottinen päivä. Hullun väsyneenä heti aamusta oli neljä tuntia huoltotekniikkaa/EWIS:tä ja oli taas niin omituisia tehtäviä että suurin osa niistäkin tunneista meni vaan ihmetellessä omaa tyhmyyttä ja sen tehtävän vaikeutta :D Iltapäivällä oli vielä pari tuntia tasasähköä joka sai tänään meikäläisen laittamaan kiinnostuskiikarit silmille ja keskittymään kondensaattorien sijaan piirtelemiseen vanhalle monisteelle. Ilta meni sitten koomaillessa ja leffan kattelussa :)

Nyt nukkumaan ja äkkiä, on hieman hutera olo näillä univajeilla :D Palaillaan, toivottavasti vähän aiemmin kuin 12 päivän päästä :D

Loppumusana vähän MNF:stä mieleenpainunutta Discipleä!

                                                   Disciple - O God Save Us All


keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Short stories, not so shortly.

Huhhuijjaa.

Melkosta meininkiä ollu taas. Tänään saa lukea meininkiä minitarinoina, katotaan mitä tulee :D Kärsikää [Tiedossa surkeita sepustuksia jotka ei välttämättä muistuta tarinaa ollenkaan. Väännetty kohtuu kiireessä kellon käydessä kovaa vauhtia jo kohti seuraavaa aamua]!

Tiistai. - Lomalta paluu

Viime viikon tiistaina palattiin taas koulun penkille pitkän loman jälkeen. Mutta eihän se mennyt ihan putkeen kaikilla lukujärjestyssekoilun takia.

Maanantai-ilta, Sampsa katsoo lukujärjestystä ja toteaa saavansa nukkua pitkään aamulla, koska lukujärjestys näyttää koulun alkavan vasta klo 14.00. Jaakkokin vielä varmistaa facessa meikältä mitä aineita on tiistaina tiedossa. Lopulta menin nukkumaan joskus kolmen maissa, kun herätyksen olin laittanut puolille päivin. Tiedossa siis makeat 9 tuntia unta. Yeah right...

Puhelin soi. Soittajana on Teemu ja kello näyttää 09.50. Mitähän asiaa mahtaa olla heimopäälliköllä?
S: Huomenta.
T: Herätinkö?
S: Juuuu, mutta ei se mitää..
T: HYVÄ koska sulla alkais koulu 10 min päästä!
S: WHHHHAAATTTTTTT. [Insert mini-heart attack here]

Pienen väittelyn jälkeen, tultiin tulokseen että viikon numero olisi 44 eikä 45 niinkuin illalla olin luullut.
Kyllä, illalla väärän viikon lukkarin katsominen kostautuisi nyt pahemman kerran. Myöhästyminen ja lisää korvaustehtäviä näytti enemmän kuin todennäköiseltä. Prkl.

Sain kuitenkin taivuteltua tarinan sankarit Teemun ja Jonin tulemaan hakemaan meikäläistä tuosta alaovelta, johon ehdin 5 minuutissa niukinnaukin, virkeänä kuin aivokuollut korvamato. Ehdittiin kuitenkin ajoissa tunnille. HUHHUH. Valitettavasti kaikki muut vapautuksia omaavat ei ollu yhtä onnekkaita kuin minä. Tosin eka tunti menikin heräillessä koomasta...

Torstai. - Surprise mothafuka.

Torstai-iltapäivä, saavun kämpille vähän neljän jälkeen koulusta. Oven takana odottaa tuttuun tapaan ilmaisjakelut ja tärkeämmät postit. Kappas vain, luottokorttilasku näemmä tullut viimein. Avaan kirjekuoren ja otan laskun silmäilyyn. Reaktioni: O_o [Insert mini-heart attack here]. Luottokorttilaskulla piti olla vain yksi ostos suuruudeltaan 10 e, mutta sinne olikin jostain ilmaantunut 375 mothafuckin eurolla ostoksia firmalta, jonka kanssa en ole asioinut saati tule asioimaan. Nice, päivä/viikko pilalla. [Insert konsultoiva paniikkipuhelu äidille here]. Ja sitten soittelin pankin rahoituspuolen kanssa ja hommat rupesi rullaamaan eikä suurta vahinkoa päässyt syntymään. Mutta ylimääräistä hommaa kyllä. Rikosilmoituksen ja korttireklamaation tekemiset ja toimittamiset. Huoh. Ärsytyksen määrä oli huomattavan suuri tuona iltana. Ja vähän vieläkin

Viikonloppu - maanantai. - Good times bad times

Viikonloppu oli täynnä iloa ja surua. Mutta enemmän kuitenkin iloa! :)

Perjantai-ilta, Sampsa saapuu porukoille tuttuun tapaan pesemään pyykkiä ja tapaamaan kavereita Stallionwater cityssä. Suru-uutiset kuitenkin kantautuvat pian Sampsan korviin. Sampsan rakas avaruussukkula-amfibi-ralliauto SISI poistuisi 2 viikon sisällä autuaammille parkkipaikoille ja tilalle tulisi joku toistaiseksi vielä nimettömänä pysyttelevä yksilö.

Surun keskellä Sampsa kuitenkin tiesi, että SISI:n aika oli tullut, se oli jo vanha ja kulunut, mutta edelleen uskollinen. Kuinka moniin seikkailuihin se olikaan Sampsaa ja ystäviä vienyt. Kaikki ne öiset ajelut ystävien kanssa, syksyiset angstailut järvenrannalla pianomusiikin ja Veskun tahdittamana. Tuiske 2012 ja monet muut rakkaat kilometrit tässä ranskalaisessa oriissa, aivan kuin vasta eilen Sampsa olisi ne ajanut. This would be the end of an era.

Lauantai-ilta toi mukanaan edellisenä iltana nuortnillassa sovitun leffaillan Emman luona mukavassa ystävä- ja eläinseurassa :) Meikäläisen antibioottikuuri oli loppunut jo tiistaina, joten uskaltauduin ja varasin itselleni muutaman olusen leffailtaa varten, perinteisten leffamättöjen kyytipojaksi. Salainen ikkuna- elokuvan aikana sain nautittua 2 kappaletta puole litran tölkkejä, joiden jälkeen olin aivan suunnattoman päissäni, huomioonottaen meikäläisen koon ja tavallisen alkoholinsietokyvyn.

Olin vallan hämmentynyt tästä tilastani ja jutut alkoi vähän honontua siinä sivussa hieman :D Tuomas kovasti yritti yllyttää juomaan vaan lisää. "Sillä se lähtee millä se on tullutkin" kuului lausahdus jolle naurahdin ja pidin pääni, enkä juonut siinä hetkessä enempää. Salaisen ikkunan loputtua aloin olemaan jo hieman selvämielisempi, ja kun American Pie 4 kolahti DVD soittimeen, päätin ottaa vielä yhden olusen. Se ei onnekseni aiheuttanut suurempia hämmennyksiä enään, eikä loppuillan ufoshottihömpsytkään luojan kiitos. Ehkä maksa alkoi jo siinä vaiheessa heräämään antibioottihorroksestaan takaisin elävään elämään!

Sunnuntai vierähti aika nopeasti. Myöhäinen herääminen, ajan kuluminen rikosilmoituksen ja korttireklamaation tekemiseen sun muuhun säätämiseen. Illan tullen käytiin Tuomaksen ja Hannan kanssa Rolssissa mätökkäillä, ennen kuin mun ja Tuomaksen junat lähtisivät. Ja pian kello olikin jo seitsemän pinnassa ja taajamajuna Tampereelle kutsui. Iltapalasubi mukaan ja bussilla kämpille, vähän korvaustehtäviä ja sitten nukkumaan. Maanantaina koittaisi virallisesti viikko 45. ja pitäisi nousta jo aikaisin kyttäämään Swedish House Mafian jäähyväiskiertue keikan lippuja mulle, Tiialle ja Evelle!

Maanantai-ish..
Tavoitteena oli saada liput permannolle, mutta valitettavasti ei siinä taistelussa onnistuttu. Istumapaikat saatiin kyllä onneksi joten Joulukuun 20. päivä SHM @ Hartwall areena ja huikee fiilis! Maanantai meni muuten leppoisasti koulussa, mutta illan tullen kämpillä dataillessani, huomasin yhtäkkiä, kuinka telkkarista oli sammunut virta, läppäri ei ladannut ja modeemikin oli kiinni. Tätä seurasi ärsyttävä sulakkeidentarkistus episodi jonka lopuksi tulin siihen tulokseen, että ei ollut sulakkeissa vika. Ilmeisesti siis se tietty pistorasia, johon nämä kaikki laitteet olivat eri reittejä pitkin kytketty, oli hajonnut jostain mystisestä syystä. Prkl ärsyttää tämäkin.

Tiistai olisi ihan oma episodinsa, joten jättänen sen ehkä huomiseen jos viitsin siitä edes kirjoittaa kaiken sen likaisuuden takia :D Tää tarinointi alkaa olla jo aika pitkä kuitenkin jo :DDD En oo vielä saanu itteeni nin ahkeraks että useemmin saisin päivitettyä tänne vaikka tahtoisin :D Mutta jatketaan yrittämistä!

Loppumusiikkina tietty keikkalippujen kunniaksi Swedish House Mafiaa ja biisi on Save The World.




maanantai 29. lokakuuta 2012

Every once in a while.

Huhhuijaa, kahen viikon paussi taas tullu kirjotteluun, niin perhanan kiireinen mies kun olen.

Syysloma tuli ja meni ja menikin meinaan aikas vauhdilla, muttei kuitenkaan. Lomahan alkoi ahkeroimalla lauantai aamuksi sämpylöitä seurakuntanuorten syystorille, jolla me kerättiin rahaa meidän Israelinmatkaa varten! Yli 200 herkkusämpylää siinä aamutuimaan pyöräytettiin äidin kanssa ja hyviä tuli! Kaikki torille menneet sämpylä meni kaupaksi!

Sunnuntai taisi mennä melko tehokkaasti vain löhötessä ja valmistautuessa henkisesti maanantaiaamun ajourakkaan, Orivesi - Helsinki-Vantaa - Orivesi, joka onneksi sujui ihan ongelmitta ja hyvin. Maanantai jatkui sitten illalla pienellä kavereiden keskeisellä get togetherillä. Vähän alkomahoolia ja trivial pursuitia hyvässä seurassa, en paljon enempää olisi voinut toivoa, koska oli superhauskaa!

Nyt en muista yhtään alkoiko syysleiri tiistaina vai keskiviikkona, mutta kuitenkin, siellä piti meikäläisen ja velipojan olla kokkailemassa leirisafkaa porukalle leiripappilassa, mutta vähän toisin kävi. Ehdin yhden iltapalan ja aamupalan hoitaa ennenkuin meikäläinen jo määrättiin työkieltoon. Miksi? Koska 40,2 astetta kuumetta ensimmäisenä iltana. Yskäkin ilmaantui ja paheni vain jatkuvasti. Se kuume jatkuikin sitten kokonaista viisi päivää ja koko ajan kivuten sinne neljänkympin yläpuolelle. Sairastin siis leirillä muiden seassa, joka oli vähän tyhmää, mutta enpä olisi yksinkään sellaisissa kuume- ja lääkehuuruissa pärjännyt yksin porukoillakaan. Porukat kun oli nauttimassa auringosta ja lämmöstä Kyproksella. Leiri loppui lauantaina enkä silloin sitten enää mitään jaksanut tehdä. Sunnuntaikin meni kuumekoomassa peiton alla katsoen HIMYMin seitsemäs tuottari kokonaan.

Maanantai olisi meikäläisen viimeinen syyslomapäivä ja ohjelmassa oli uusi ajoreissu Orivesi - Hki-Vantaa - Orivesi, eli porukoiden noutaminen paluulennolta. Suunnitelmana oli myös alunperin jäädä paluu ajomatkalla kämpille Tampesteriin sairastamaan, mutta järki sai sitten meikäläisen hakemaan vain välttämättömimpiä tarvikkeita mukaan ja takaisin Oriveteen sairastamaan. Tiistaina sitten sain viimein itseni lääkäriin, Oriveden lääkäriasemalle(Yksityiselle).(Arvauskeskukseen en olisikaan näin Tamperelaisena voinut mennä, muttei tuo Hatanpäälle seikkailukaan houkuttanut niin huonossa kunnossa kuin olin...) Diagnoosihan sitten lopulta oli keuhkoputken tulehdus ja antibiootit määrättiin ja edelleen kuuri päällä. On muuten syvältä tämä tauti. Mutta enpähän näin kunnolla oo taas aikoihin ollu kipeenä.
Tuntuu tää sairastaminen olevan pakollista aina every once in  a while.

Keskiviikkona suuntasin lopulta iltajunalla manseen ja kämpille, koska torstaina oli pakko jo olla koulussa ettei jää EA-1 kurssi kesken. Sekin nyt sitten suoritettuna, kuin myös työturvallisuuskortti! :)
Perjantaina oli koulussa ohjelmassa juotostöitä ja juottamisen opettelemista, oli vallan mukavaa ja 6 tuntinen päivä vain hulahti ohitse :) Sitten kämpän kautta porukoiden kyydillä taas Oriveteen :D Rankat 2 päivää Tampereella. Viikonlopusta en jostaisyystä muista juuri muuta kuin lauantaisen reissun manseen kavereiden kanssa. Reissun alkuperäinen suunnitelma oli mennä katsomaan uusin Bond- leffa, muta kun ei lppuja saatu, niin päädyttiin vaan menemään syömään ja sitten mun kämpille kattoon jotain leffaa :) Oli mukavaa kaikinpuolin :) 

Ja no, olihan tänään sunnuntaina Israel- matkaryhmän saippuatalkoot ja Tuhlaajapoika- näyetlmän ensiesitys, ensi kesän rippikoululaisille. Iltajunalla taas oli suuntana manse(ja ottaen huomioon, että on pakkasta ja vähän lunta maassa, VR oli ajoissa!) ja junaseuraa tarjosi tällä kertaa poikkeuksellisesti molemmat Venttolan sisarukset :D Oli hauskaa catch upata Marlin kanssa, koska ehkä viimeks nähty joskus ikuisuus sitten :D Päätin kävellä rautatieasemalta kämpille, koska Tampereen valoviikot oli avattu tänään ja oli mukava tunnelma hämppiä pitkin kävellessä :) Kävellessä vielä ehdin törmätä Millaan jonka kanssa vähän ehdittiin jutskata :) Viikonloput on niin mukavia kun ehtii näkemään ihmisiä ja vaihtaan kuulumisia.

Pitää oikeesti ottaa itteensä vähän niskasta kiinni ja yrittää kiristää tätä kirjoitustahtia :D Kahen viikon tiivistäminen on aika tuskanen urakka suoraansanottuna. Jos tulis vähän vähemmän "vakavia" päivityksiä välillä väännettyä :P

Nauttikaahan Veskun ja Samulin huikeesta biisistä!



torstai 11. lokakuuta 2012

Catching up.

Jahas, taas vierähtäny aikaa edellisestä kirjoituskerrasta jo melkein 2 viikkoa, aika siis vähän taas naputella läppärin näppäimiä ja suoltaa menneitä hommeleita tänne.

Viime kerralla myönsin langenneeni Barneyn valtaan ja sen loitsun alla ollaan edelleen. Tässä vaiheessa kuusi ensimmäistä tuotantokautta HIMYM:iä katsottuna ja varmaan kohta seiskakausi edessä. En saa tarpeekis mokomasta sarjasta :P Pitänee seuraavana alkaa katsomaan Breaking Badia kun pojat sitä koulussa kovasti kehuivat.

Koulussa on menny ihan mukavasti, ekat kokeet oli  ja vähän mielenkiintoisempia käytännön hommiakin oli hoidettavana työtunneilla :) Huoltotekniikan ja Materiaalien kokeet meni hyvin ja niistä tuli kolmoset ja Lentokonejärjestelmistä tuli kakkonen. Työtunneilla päästiin irrottamaan Drakenin siipeä, joka piti ottaa pois, koska halliin tarvittiin enemmän tilaa sinne tulevalle helikopterille! Tosin eihän me sitä viiteenpekkaan poikain kanssa saatu irti, vaan sitten myöhemmin ylempien luokkien oppilaat oli sen irrottanu lopullisesti. Saatiin me sentään jotain aikaan :P Ja oli ainaki opettavaista.

Ja jakso vaihtui ja haastavampia, uusia sisältöja alkaa taas paukkumaan vauhdilla naamaan. Pitänee yrittää pysyä perässä ja lukea sitä EWIS:tä kunnolla.

Ja koulusta puhuessa tulee mieleen... Kouluruoka ja Tampereen ateria joka meidän jokapäiväisen ateriamme meille tarjoilee. Ja siitä kun yleensä aina sanon jotain "negatiivista", niin nyt en.  Tai ehkä ihan vähän, mutten paljoa. Poikkeuksellisesti :D Tällä viikolla on ollut hyviä ruokia. Tosin nyt on vasta keskiviikko ja torstai osoittaa kanaviillokkia(Josta Tampereen Ateria ei vielä tähän asti ole syömäkelpoista saanut(allekirjoittaneen mielipide)). Mutta perjantai on toivoa täynnä onneksi ja siitä alkaakin 10 pv syysloma ja orivesi! Varmaan töitäkin tiedoss aloman ajaksi!

Ja viikon ruokalista on:

Ma: Kalapuikot
Ti: Pyttipannu
Ke: Hernekeitto
To: Kanakastike
Pe: Pitsa bolognese

Jaahs. Ja aivan, ne avoimet ovet meni ihan kivasti käytännön hommissa ja Saab 35 Drakenin imuputkia tutkiessa :D En kyllä uskonu mahtuvani sinne, mutta kuinkas vaan kävikään :D                                            
Sinne sujahti!

Lauantaiaamun onkin aikainen herätys vääntämään sämpylöitä syystorille, notta saadaan lisää rahaa kerättyä Israelin matkaa varten. Maanantaina pitää viedä porukat ja pikkusisko Helsinki-Vantaalle ja nautiskella viikosta! Ehkä lomalla tapahtuu paljon kaikenlaista niin voin kirjotella enemmän!

Ja loppuun nostalgiointia, ala-asteen ja ylä-asteen siirtymäajalta :D En usko oikein itsekään tätä tänne laittavani :D Mutta antaa mennä!

Eminem - Lose yourself



torstai 27. syyskuuta 2012

Suit up!

I sold my soul to Barney Stinson. True story.

Kuten jo edeltä voinee päätellä, enää ei ole puutetta siitä, mitä meikäläinen katsoo kun on luppoaikaa. How I Met Your Motheria tietenkin. Aaahaha kuinka rakastuinkaan mokomaan sarjaan! En ennen eilistä olut nähnyt yhtäkään jaksoa, mutta päätin sen virheen korjata eilen, hankkimalla käsiini ensimmäisen tuotantokauden. Tämä siksi, että olin paljon kuullut kehuja sarjasta ja useasti törmännyt jo aiemmin Barney Stinsoniin(YLLÄTYS) tuolla internetin ihmeellisessä maailmassa. Eikä kaduta tämän sivistysaukon korjaaminen!

Ja tähän hetkeen mennessä, ollaan jo toisen tuotantokauden alkupuolella menossa :D Katselumääristä sanottakoon, että yksi jakso ei vaan riitä kerralla :D

No, siinä tuoreimmat niinsanotusti pähkinänkuoressa. Pidempään taas venyi edellisestä kirjoittamiskerrasta kuin olisin halunnut, enkä siksi nyt ala mennyttä viikkoa kokonaisuudessaan muistelemaan.

Koulussa menee ihan hyvin, tosin Penan tunnit on jokseenkin tuskallisen unettavia. JA Penan aineesta Lentokonejärjestelmät on koe ensviikolla, voivoi(Tätä ei helpota tuo HIMYM:in olemassaolo saati sitten tuorein pc-pelivalloitukseni, BF3 jonka ostin viimeviikolla...).

Ja valitettavasti, kouluruoasta vastaava Tampereen ateria, ei jaksa enää yllättää edes jatkuvalla mauttomuudellaan. Olkoon vaan ilmaista ruokaa, mutta en sitä suostu kehumaan jossei ole aihetta siihen! Ja haha, koulukuvat tuli :D Sanotaanko, että pikku photoshoppi ei olis ollu mun kuvissa pahitteeks, mutta muuten kyllä olin ihan positiivisesti yllättynyt.

Thaiboxingissakin menee ihan mukavasti, jaksan jo vähän paremmin jengin mukana, edelleen tosin avaavan astmalääkkeen ansiosta. Tänään oli taas hyvät reenit ja poikkeuksellisen vähän porukkaa, jolloin siellä jo melkein mahtu tekemään jotain :)

Huomenna on taas käytännön töitä koulussa 4 tuntia. Jokohan päästäis opettelemaan jotain muutakin kuin lankavarmistuksia? Ja huoh, lauantaina on koulupäivä, koska TAO:n avoimet ovet, kiitos tämän en voi tehdä töitä viikonloppuna joita mulle vaihteeksi tarjottiin. Se siitä "ekstraopintotuesta". Toivottavasti saavat kuitenkin pidettyä leiripappilassa hyvän uusien isosten leirin! Mutta se mahdollistaa sen, että voin lähteä Samin sunmuiden immeisten kanssa tsekkaamaan Oriveden uuden menomestan, Club Iineksen lauantai-iltana :D Saas nähdä mitä tulee siitäkin, vai tuleeko?

Israelinmatkakin huohottaa jo niskaan, etenkin kaikkien rahankeräysaktiviteettien muodossa. Oon unohtanu ihan täysin kaikki mahdolliset päivämäärät koska mikäkin tempaus oli suunniteltu pidettäväksi, ja mikä oli mun osallistumiseni niissä. Perus meikäläisen muisti. Toivottavasti joku mua aina ajoissa muistuttaa mistäkin :D

Kai sitä pitää katsoa vielä AINAKIN yksi jakso HIMYM:iä ja sitten nukkumaan. Perjantai-iltakin on vielä arvoitus? Eka perjantai tuparien jälkeen jonka vietän kokonaan Tampereella. True story.

JA miksi seuraava biisi? Tuli mieleen viime viikonlopulta :D

Benny Benassi - Satisfaction





keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Another week gone by

Voi juukelispuukelis.

Taas yksi viikko kerkesi vierähtämään ennen kuin kerkesin tänne kirjoittamaan jotain! Joo tosi kiireinen oon ollu... mokomakin laiskiainen. Yritetäänpä siis tiivistää ohimennyt viikko kohtuu tiiviisti.

Viime viikko siis meni aikalailla kokonaan flunssan kourissa jonka pahin terä onneksi jo perjantaihin mennessä oli kaikonnut, joten uskaltauduin perjantaina kouluun ruhtinaalliseksi neljäksi tunniksi. Koulun jälkeen sitten olikin taas suuntana Orivesi tuttuun tapaan porukoiden kyydillä. Niukinnaukin ehdin hengähtää ennen kuin oli jo suuntana Even 18-v synttärit! Oli hauskaa nähdä samoja vanhoja naamoja hyvissä tunnelmissa! :) Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen lähdinkin sitten Ronin kyydillä porukoille nukkumaan, kun vielä vähän flunssan kourissa olin.

Lauantai vierähti kohtuu nopeasti, kiitos myöhäisen heräämisen. Myöhäisen lounaan jälkeen lähdettiin Antin(Velipoika) kanssa pyöräillen kohti "aseman kerhoa", koska alkuperäinen suunnitelma meni mönkään keskusta-alueella ja Äiti oli lähtenyt autolla Tampereelle. Kerholla sitten hengailtiin myöhään yöhön vanhaan malliin :) Tulipahan taas vaihteeksi MtG:täkin lätkittyä M13- Sealed deckin muodossa ja oli kyllä mukavaa pitkästä aikaa! Yömyöhällä sitten pyöräiltiin takasin porukoille nukkumaan ja odottamaan sunnuntain laiskottelua.

Sununtai meni ihan puhtaasti laiskotellessa, mitään en saanut tehtyä, ellei muutamaa kierrosta MW3:n HC FFA:ta lasketa. Illan tullen alkoi kutsumaan VR:n keskustan seisake ja taajamajuna kohti mansea. Orivesi - Tampere väli menikin rattoisasti Elinan kanssa jutskaillessa :) Jo lähes tavaksi muodostunut kävely rautatieasemalta kämpille toteutui taas, koska kaikki bussit joita odotin ja joille heiluttelin pysähtymismerkkiä, ajoivat kylmästi ohi, meikän yrityksistä huolimatta. Onneks oli edes hyvä sää kävellä.

Maanantain lyhyt koulupäivä loi hyvät olosuhteet laiskottelulle ja koneella pelailulle. Nostalgian määrä oli huipussaan kun pääsi jauhamaan taas Call of Duty 4: Modern Warfarea, joka julkaistiin vuona 2007 ja on yksi mun ehdottomista suosikeista FPS-pelien laajasta valikoimasta. Siinä ohella luukutin tunnista toiseen Swedish House Mafian uutta biisiä! Illalla taas tajusin, että tiistaina olisi tiedossa Thaiboxing treenit, joihin en koko edellisellä viikolla sairastelun takia voinu mennä. Olisin siis jäljessä muita aikalailla...

Swedish House Mafia - Don't You Worry Child ft. john Martin



Ja niin tiistai tuli ja meni. Koulua, hengailua kämpillä ja sitten reeneihin. Enkä ollu edes kauheesti muita jäljessä, tosin rauhallisemmin piti ottaa kun kipeenä olin ollut. En olis ikinä uskonu aiemmin Emmaa, että potkiminen voi olla terapeuttista. JA sehän on. Voi kuinka vapauttavaa voi olla polvipotkun reenaaminen, jossei lasketa sitä, että mun pari melkein monotti mua suoraan kasseille kohtuu kovalla polvipotkulla. Reeneistä sain sitten pyöräillä kaatosateessa kämpille ja olo oli kuin juuri joesta nousseella Piisamirotalla.
Voisin painua pehkuihin hiljalleen että jaksaa huomenna koulussa ahkeroida. Palaillaan taas!

Ps: Sain torstaina kattolampun mun olo/makuu/työhuoneeseen! Nyt ei oo enää iltaisin pimeetä! Ja jossei joku vielä tienny tai osannu päätellä, nii tietokone-, lauta-, ja korttipelit on mun harrastuslistan kärkipäässä :)


keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Down with the sickness.

Huoh,

Flunsshan sieltä sitten iski salakavalasti takavasemmalta. Iski jo oikeestaan maanantaina, sen tiesi jo tulevan eikä c-vitamiinikänni enää tässä vaiheessa olis auttanu. Arvasin näin käyvän, kun menin sinne jatkoriparille valvomaan ja hillumaan.

No, maanantai oli ihan normaalihko koulupäivä. Tunteja oli tiedossa klo 8-10 ja 14-16. Tollanen ärsyttävä 4 tuntinen hyppy kuulostaaki jo ärsyttävältä, mutta se menikin aika kevyesti Jonin, Teemun ja Roopen seurassa. Eka mentiin Teemun kämpille kahville ja muffinsseille ja oli muuten taivaalisen hyviä muffinejíta! Siinä sitten kahvittelun lomassa pelattii vähä Xboxilla änäriä. Sitten Roope lähti asioille kohti Pälkänettä. Oli ihan hauskaa vaihtelua mun ainaiseen koneella pelaamiseen ;D

Mentiin siinä 12 maissa syömään jäljellä olevien poikien kanssa, aina yhtä yllättävää ja "ravitsevaa" Tampereen atereiaa. Tarjolla oli "meksikolaista jauhelihakeittoa", jossa Mun mielestä ainoa meksikoon viittaava aines oli pavut. Ja yllätysyllätys, mautonta se oli, kuin mikäkin raanavesi. Joojoo, on ilmasta ruokaa plaaplaa, mutta ei ny hyvä luoja :D


Ruokailun jälkeen Teemun piti mennä tunnille, joten jäljelle jäi mä ja Joni, joten suunnattiin mun kämpille kuluttaan aikaa telkkarin ääressä. yhen maissa Roope liittyi myös seuraamme ja  kahelta jo oltiinki koululla odottamassa tunnin alkua. Tunnit meni tasasähkön merkeissä. Koulun jälkeen pätettiin mennä yksille ja pelaamaan biljardia samalla. Roopen suosituksesta suunnattiin kohti Galaxie centeriä, rautatieaseman viereen. Pelattiin yksinkertainen turnaus kasipalloa ja meikäläinenhän siinä jäi luuserin paikalle :D

Sieltä sitten suunnattiin kohti Amuria/Pyynikkiä, notta saadaan meikäläinen ja Teemu kotio ja Joni autolleen. Sen jälkeen aloin olla jo aika poikki, tosi nälkäinen, koska pitkä ruokaväli oli päässyt syntymään ja sen seurauksen migreeni. Siitä Teemun kämpiltä sitten päätin mennä syömään pitsaa lähimpään sitä tarjoavaan lafkaan, eikä tarvinnut kuin mennä onneksi kauas. Siinä sitten nautiskelin nousevassa kuumeessa, mehukkaan kinkku-pepperoni-tonnikala- pitsan, joka pelasti pahemmalta migreeniltä. 


Ruokailun jälkeen tiesin, ettei olisi kouluun asiaa tiistaina kouluun, joten päätin mennä kaupan kautta kotio ja valmistautumaan sohvalla löhöämiseen ja taudin potemiseen. Varauduin kuumaan kaakaoon ja pullaan parin päivän tarpeiksi, joita sitten nautiskelin pitkin iltaa, katsoen telkkaria ja voivotellen taudin vammaisuutta.

Tiistain vietinki sitten enimmäkseen sohvalla, katsellen nauhoitettuja ohjelmia digiboksilta ja sängyssä lepäillen. Puoli päivää tuskailin Elisan netin kanssa, joka ei aamun jälkeen suostunu toimimaan kunnolla. Mitään ilmoitusta ei häiriöistä ollu missään, mutta kuitenkaan ei kaistaa tullu ku satunnaisina pätkinä. Nyt illalla ku kirjoitan, niin on jo normaali nopeus, eikä pätki yhtään. Ja sitten tietty Thaiboxing- reeneihin en voinu mennä, koska oon kipenä, eikä riehumalla ansaittu sydänlihaksen tulehdus suoraan sanottuna houkuta. Eli tän viikon kuntoilut taitaa jäädä melko vähälle, jos tää flunssa kestää yhtään pidempään.

Taitaa keskiviikko noudattaa pitkälti tiistain kaavaa, tosin joudun väänäytymään kauppaan, koska maito on jo lopussa, kiitos runsaan kaakaonjuonnin ja sitten pitäis kanssa hakea kirjastosta joku kirja Kristalle lainaan. Loppuun vielä vähän musiikkia. Jotain menevämpää tähän hiljaiseeloon.

DJ Möögan - Bax in trax


maanantai 10. syyskuuta 2012

Well that week went fast

No huhhuh.

Menipäs se viikko nopsaan. Piti jo aiemmin viikolla, jotakuinkin torstaina kirjotella tänne, mutta siihenhän tuli sitten pari muuttujaa. Enkä ennen tätä hetkeä kerennyt mitenkään kirjoittamaan. Eipähän ainakaa ollut tekemisen puutetta. Tänään tulkoon loppuviikon tapahtumat pikakelauksella

Keskiviikkoaamuna luulin kuolevani lihassärkyyn, mutta torstaiaamuna vasta pääsi helvetti irti :D Vaikka olin venytellyt kyllä ihan hyvin ja ahkerasti, niin noustessani aamulla sängystä, meinasin pudota suorilta jaloilta lattialle :D Ei ihan pohkeet pitäny joo.

Torstain thaiboxing treenit meni ihan hyvin, koska edellisestä viisastuneena osasin mitoittaa kuntoni paremmin ja jaksoin koko reenien ajan mukana, vaikka se silti otti hemmetin koville :D Torstaihin kuului myös omasta mielestäni flopannut TAO- fest. En taida edes jaksaa sen suuremmin avautua sen surkeudesta tähän sen kummemmin. Niillä esiintyjillä ei kuuhun kyllä menty, varsinkin kun Turmion kätilöt ei saanut esiintyä.

Perjantaina olikin koulun jälkeen suuntana Orivesi, pyykinpesua ja jatkoriparin yövahteilua/jokapaikanhöyläilyä sunnuntaihin asti. Oli mukavaa taas päästä pitkästä aikaa Leiripappilaan palloilemaan ja näkemään kaikkia mukavia seurakuntakavereita :) No eihän ne leiriläiset halunnu tietenkää nukkua ja sitten väännettiin yömyöhään aina, mutta oli hauskaa tutustua uusiin hoopoihin ihmisiin :P
Sunnuntai-iltana käytiin vielä Vaarin synttärikahveilla ja sitten olikin jo suunta Manseen junan kyydillä.
Kävelin taas rautatieasemalta kämpille kun ei vaan bussin ottaminen maistunut.

Hektinen viikonloppu takana ja sitten vaan uutta viikkoa kohti.

Club for five - Brothers in arms



tiistai 4. syyskuuta 2012

What doesn't kill you, hurts like hell.

Tänään se sitten alkoi, thaiboxingin peruskurssi.

Ja ai jumalauta kun nyt on paikat hellänä. Eikä edes ihan hellänä, vaan nyt sattuu. En malta odottaa huomista.

Ryhmä oli nyt ekalla kerralla aivan järjettömän kokoinen niin pieneen tilaan kuin Chitaladan puutarhakadun sali onkaan. varmaan nelisenkymmentä henkeä ainakin.

Jo pelkkä alkulämmittely sai mut huomaamaan, kuinka rapakunnossa todellisuudessa oonkaan. Emma kyllä oli varotellu mua siitä kuinka kovia ne reenit on. Pyrin kyllä pysyttelemään kaikkien muiden tahdissa koko alkulämmittelyn ajan ja ihan kohtuullisesti siinä onnistuinki. Ekan 5 minuutin jälkeen olin ku mikäkin victorian putous, hikeä meinaan pukkas jo siinä vaiheessa siihen malliin.

Btw x-hypyt on perseestä, T. Pohkeet. : D

No alkulämpö saatiin sitten loppuun ja alettiin vähän kattomaan tekniikkaa, aloittaen oikeesta asennosta ja suojauksesta. Siinä vaiheessa mun aivot alko ilmottamaan, että nyt ei oikein tuu happee tarpeeks tänne kuuppaan. No alko huippaamaan iha reippaasti ja näkö sumenemaan, mutta onneks älysin siinä vaiheessa mennä sivummalle  alakertaan huilaamaan, etten ihan pystyyn pyörtyis. Jalat ilmaan ja huilia. Siinä sitten vierähtikin tovi, melkein puoli tuntia. Sen takia missasin aika paljon lyöntitekniikkaa ja vähä potkuja, mutta ei se maata merelle kaada. Potkuihin pääsinki sit jo aika hyvin mukaan, vaikka olinki pariton henkilö, mutta mun parini oli sitten säkki.

Otin sen alkulämmittelyn ihan liian kovaa ittelleni, mutta näistä opitaan. Tosin, siellä Chitaladan salilla on yläkerrassa aivan kelvoton ilmanvaihto, tunkkaista ja kuumaa plus päälle mun astma, joten ei ihme että meinasin pyörtyä. Surkeeta kuntoa ei kylläkään voi sulkea pois yhtälöstä. Ens kerralla enemmän omaan tahtiin.

Oli jokatapauksessa tosi hauskaa, opettavaista ja vähän tietty kivuliasta :) Vähän se pakkohuili nakertaa, mutta tätä jatketaan torstaina! Mua ei saa noin helpolla luovuttamaan!
Ja oli kans kivaa, että Emmapam oli siellä kanssa, nii oli joku tuttu jolle vähä jutskata ja valittaa paskaa kuntoansa : D

Ja sit vähä loppumusaa, mehukkaalla musavideolla! Ei ihan mee päivän aiheeseen toi video, mutta kuitenki! Nyt väsyttää ja kovaa, että varmaan nukun makoisasti :)

Godsmack - Crying like a bitch


Food is my drug, is my medicine.


Kaikinpuolin vauhdilla mennyt päivä takana ja huominen jo kolkuttaa ovella.

Tähän postaukseen ajattelin tarkentaa vähän taustaani ja "intohimoani" ruoanlaittoon ja ruokaan, vaikkakin varmaan monet aktiivisemmat lukijat siitä tietävätkin jo kaiken : D Siitä lähtien, kun ylä-asteella alkoi kotitalousopetus, oon pitänyt ruoanlaitosta aivan hirmuisesti ja aina halunnut tehdä hyvää ruokaa. Tähän inspiroi pitkälti kotona olleet hyvät ruoat kautta aikain ja vanhempien ruoanlaittotaidot, vaikkei itse/kotioppineita ovatkin.

Lukion jälkeen pyrinkin usealle yo-pohjaiselle ravintolakokki-linjalle ja asetinkin tähtäimen vähän liian korkealle, enkä lopulta päässyt yhteenkään hakemistani kouluista. Tai no, tuli yksi peruutuspaikka viikko koulun alkamisen jälkeen, mutta hylkäsin sen, koska entinen innostus varsinaiseen kokin työhön oli jo kesätöiden lomasssa ehtinyt himmentyä kovin runsaasti. Ja mitäkö tein kesätöikseni? Ruokaa tietenkin.

Yo-vuonna olin jo toista kesää samoissa kesätöissä, tekemässä Oriveden seurakunnan leirikeskuksessa ruokaa, kesän leiriläisille. Esimiehenä toimi Ellu, seurakunnan keittiötyöntekijä, jolta ehdin niiden kolmen kesän (2009-2011) aikana oppia hirmu paljon ruoanlaitosta, etenkin suuremmille ihmismäärille. Vaikka itse sanonkin, niin pidän itteeni kyllä hyvänä ruoanlaittajana ja vähän kehujakin sain noiden keittiökesien aikana. Lisää haluan ja pyrin jatkuvasti oppimaan ruoanlaitosta. Hyvä ruoka saa mut aina hyvälle tuulelle :)

Tämä päivä.

Tässä jaksossa maanantaisin on meikäläisellä vaan 2 tuntia koulua, ja nekin ihan aamusta, klo 8-10 onneksi. Aamun vähäiset tunnit meni aika verkkaisesti lentokonemateriaaleja käsitellessä, jonka jälkeen päätin suunnata lähikauppaani Valintataloon, hankkimaan puuttuvat ainekset päivän eksperimentaalilounaasta, jota olin jo vähän viikonloppuna päässäni ideoinut. Tiedossa olisi "Meksikolaisittain" tehtyä lihamakaronilaatikkoa.

Ajatus kutkutteli päässä melkolailla ja melkein jo maistoinkin sen jo kielelläni. Eikä kuvittelemani maku kauas jäänytkään ja lopputulos oli mielestäni erittäin onnistunut ja oli mukavaa vaihtelua tavalliselle lihamakaronilaatikolle : ) Siispä jaankin mokoman ohjeen täällä kaikkien kokeiltavaksi, jos uskaltaa vaan : D

[WARNING] Äärimmäisen tuhtia ja Riittoisaa [WARNING]

Meksikolaatikko a'la Sampsa (valmistusaika n. 1,5 h?)

Ainekset:

½ punainen paprika kuutioituna
½ oranssi paprika kuutioituna
1  keskikokoinen sipuli hienonnettuna 
2 vakosipulin kynttä hienonnettuna 
400 g naudan jauhelihaa
170g pekonia
n. 300g makaronia
2 dl ruokakermaa
2½-3 dl maitoa
n. 100 g juustoraastetta maun mukaan
1 pussi taco-mausteseosta
suolaa
sokeria
mustapippuria
chiliä maun mukaan
Salsaa
Tortilla-sipsejä 'aka' maissilastuja 'aka nachoja'

Valmistus:
(Tee mahdollisimman paljon yhtäaikaisesti niin tulee valmista nopeammin! Tarkoitus on saada kaikki "osaset" lämpiminä sekaisin vuokaan. Pekoni voi olla jäähtynyttä.)

- Ruskista jauheliha ja lisää taco-mausteseos ohjeiden mukaan.
- Paista pekoni melkein rapeaksi, jätä kuitenkin vähän "lihaisuutta". Hienonna haluamaasi kokoon.
- Paista öljyssä sipuli,valkosipuli ja paprikat miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on pehmennyt ja kuullottunut sopivasti. Mausta suolalla, sokerilla ja pipurilla.
- Keitä makaroni. Siivilöi, mutta älä huuhtele keittämisen jälkeen.
- Laita kattilaan maito lämpiämään. Hetken lämmityksen jälkeen lisää kerma ja lämmitä lisää. Muista sekoitella, ettei pala pohjaan ja varo ettei kiehu yli! Lisää juustoraaste, pippuri ja chili kuumaan kerma-maito- seokseen ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut nesteeseen.
- Sekoita makaroni, jauheliha, pekoni ja paprikasipuli-paistos hyvin keskenään, voideltuun, riittävän isoon vuokaan ja lisää juustoista maito-kerma- seosta lähes niin, että nesteen pinta on n. 1,5-2 cm makaronin pinnan alapuolella. Halutessa voi laittaa enemmän.
- Laita valmis ruoka n. puoleksi tunniksi n. 150 asteiseen uuniin tekeytymään ja lämpiämään.

Lisää lautaselle annokseesi pieneksi murusteltuja maissilastuja ja salsaa, sekoita ja nauti. Itse laitoin myös vähän valkosipulikastiketta, mutta ilmankin on hyvää :)

Suosittelen kokeilemaan! JA toivottavasti tosta ohjeesta saa kaike tarvittavan selville : D

Ja sitten muun päivän muihin tapahtumiin : D Lyhyesti, koska alkaa pituutta olemaan jo kilometritolkulla tällä postauksella. Ei olis twitter mun paikkani ollenkaan : D

Loppupäivän vietin hyvien ystävieni Tiian, Emman ja Even kanssa keskustassa viettämässä yhteistä aikaa, ennenkuin Tiia taas katoaa Skotlannin perukoille yliopistoon. Käytiin pariin otteeseen kahvilla ja Emma ja Eve söi vähän Sokoksella. Oli kaikinpuolin mukavaa ja hauskaa! Eve tuttuun tapaan vähän kohelsi ja sai meidät muut nauramaan ihan urakalla taas vaihteeksi! Another day well spent.

Alina Devecerski - Flytta på dig


Hauska biisi jonka spottasin tänää jossain naisten rättikaupassa : D

Huomenna varmaan kiroan huonoa fyysistä kuntoani oikein olan takaa, koska huomenna aloitan Thaiboxingin peruskurssin. Pakko saada kuntoa ylös ja painoa alas ja luotan, että tosta lajista vois olla siihen :)
Ja Emmakin tulee samalle kurssille jee! :)



maanantai 3. syyskuuta 2012

I'm getting too old for this shit.

Viikonloppu vierähti taas vauhdilla.

Oli loppujenlopuks aika hiljanen viikonloppu, koska ei ollut jatkuvasti jotain ohjelmaa kalenterissa. Tosin perjantain meininki takasi melko rauhallisen lauantain. Ei pelkästään meikäläiselle onneksi!

Perjantai vierähti hyvinkin äkkiä, kun lähdettiin porukalla juhlistamaan Juuson 18-v synttäreitä niiden mökille. Se ilta/yö vierähti tehokkaasti hyvien tyyppien, ruoan, juoman, musiikin ja muun juhlahumun lomassa. Äärimmäisen hauskaa oli! : D Kiitos eritoten itse juhlakalulle kutsusta ja kaikille kiitos hyvistä pippaloista ja mukavasta seurasta!

Ja senhän sitten huomasikin lauantaipäivän jo sarastaessa. Kankkunenhan se siellä takaraivossa koputteli vähän itse kullakin. Omalla kohdalla mokoma iski vasta kun pääsin porukoiden luo. Elämä alko voittamaan kuitenkin kuuman suihkun ja buranan ottamisen jälkeen : D Illalla käytiin vielä Samin kanssa vähän ajelemassa. Two days well spent.

Tosin tässä nyt kahden edellisen perjantain temmellyksissä on tullut huomattua, ettei enää toi ryypiskely suju niin ekstensiivisesti ku noilla nuoremmilla : D I'm getting too old for this shit : D

Perjantaiyön tanssituin biisi!

Sunnuntain oletin menevän nukkumiseen, mutten siinä ihan onnistunut. Heräilin joskus 10 aikaan, mutta yritin vielä nukkua, kohtuu laihoin tuloksin. Lopulta menin naamakirjaan tsekkaamaan mahdolliset ilmoitukset, ja sieltähän pamahti viestiä heti Kristalta, joka alkoi näin: " HEI IHANA KUN OOT TÄÄLLÄ ". Arvasin melkein heti, että nyt on jonkun henki kyseessä tai mahdollisesti kynsi lohjennut. 

En ollu ihan kauheen kujalla arvaukseni kanssa, koska päädyin lagaavan videopuhelun kautta ratkomaan Kristan tv:n signaalin puutetta. Suuri haloo, koska huomenna alkaa kulemma Huippumalli haussa ja se on elämän ja kuoleman asia jossei sitä nää. : D  Jonkinaikaa pähkäiltyämme saatiin tiettävästi näkymään ainakin Russia today- kanava, mutta se ei ihan kauheasti kuulemma lohduttanut : D 

Luovutusvoitto taloyhtiön kaapeliverkolle ja K:n digiboxille ja telkkarille.


Muun päivää sitten istuin koneella ja pakkailin pestyjä pyykkejä. Tänään kyydin Tampereelle tarjosi Venaa Rauhassa Oy. Orivesi-Tampere väliin meni vaan vajaa tunti, normaalin 30 min sijaan. Lopulta päädyin kävelemään koko matkan rautatieasemalta kämpille tavaroideni kanssa, vaikka busseja olis kyllä menny. Nautiskelin vähän iltapalaa ja pistin digiboxilta tulemaan lapsuusvuosien kovimman toimintajännärin, eli Predator 2 - saalistaja, elokuvan. Voi sitä nostalgian määrää. 

Luulen että ens viikko tuo enemmän kirjotettavaa kuin viime viikko, koska on kaikenlaista ohjelmassa! Huomiseen!




keskiviikko 29. elokuuta 2012

How did I end up in this place anyway?


Hellou.

Yritän jatkossa saada vähä päiväkohtasempia juttuja tänne, mutta haluun vähä pohjustaa hommaa jos joku väemmän tuttu sattuu lukasemaan tätä :)

Odotan innolla näitä kolmea vuotta koulussa, koska nyt jo parin viikon koulunkäynnin jälkeen alkaa tuntua siltä, että olisin oikeilla jäljillä tän elämäni kanssa! Lukiosta valmistuin 2010 keväällä, ihan kohtalaisin paperein, mutta sen jälkeen lähinnä etsiskelin sitä oikeaa alaa mulle, aika heikoin tuloksin.

Sen 2 vuoden ajanjakson aikana kerkesin jo käymään Parolassa sairastamassa kuukauden verran, olemaan työharjoittelussa seurakunnalla, kokkailemaan ruokaa riparilaisille, seikkailemaan, löytämään uutta ja hukkaamaan vanhaa, matkustelemaan, pikaopiskelemaan ammatin ja tekemään sitä noin vuoden verran.


Koulun aloitaminen ja muutto toiselle paikkakunnalle oli ollut jo pitkään mielessä, mutta aiemmat koulutuksiin hakemiset lukion jälkeen ei ollu menny ihan niinku Strömsössä. Onnekseni sainkin hyväksymiskirjeen TAO:lta Avioniikka-asennuksen linjalle. Selkokielellä siis: lentokoneiden sähköpuolen huoltohommiin valmistutaan toivottavasti kolmen vuoden päästä. Jatkosuunnitelmiakin on jo vähän siihen päälle, mutta niistä joskus myöhemmin.

Tampereelle hain ykkösvaihtoehtona, koska hajulla oli vähän, että asunto olisi tiedossa jos vain manseen pääsisin opiskelemaan. Tosin linja jolle hain oli vähän tuntematon, mutta takaraivossa oli sellanen pieni kiinnostus kuitenkin, koska lentokoneet = awesome!

Ja onhan se lähellä Orivettä, missä on monet hyvät ystävät ja äidin pyykinpesukone!
Pyykinpsukone onkin nyt muuton jälkeen se, mikä mua tulee lähes joka viikonloppu raahaamaan Oriveteen, koska opiskelijalla ei toistaiseksi ole varaa omaan.

Ja niinhän siinä kävi, päästyäni Tampesteriin opiskelemaan ja samalla pääsin vuokralle isovanhempieni omistusyksiöön. En usko että olisi pljon paremmin asiat voinu loksahdella paikoilleen.


Kämppä on onneks hyvällä paikalla, lähellä ydinkeskustaa ja kaikkia palveluita. Kouluunki on ruhtinaallinen 600 metriä matkaa. Joskus ehkä sitten tarkemmin juttua kämpästä kun saan tän "valmiiks", if ever : D
Enempää settiä ei tänää irtoo valitettavasti, mutta huomenna jo ehkä jostain muusta aiheesta.

Loppuun vielä vähän musiikkia! Diggaan tästä iha törkeenä!

WOODKID - Iron.






tiistai 28. elokuuta 2012

Age of the fifth sun.


Oon jo pitkään pohtinu blogin alottamista ja nyt uuden elämänvaiheen koitettua oli aika tehdä se. Tänne pyrin jakamaan arkeani, ajatuksiani ja seikkailuja ystävien kanssa. Yritän olla aktiivinen tän suhteen, jotta vähän kauempanakin asustavat ystävät voi lueskella kuulumisista.


Omilleen muuttaminen ja opiskelemaan lähteminen oli aika uutta mulle, koska lukion jälkeen olin ollut enimmäkseen työelämässä, epäonnistuneiden yhteishakujen seuratessa toisiaan. Mutta oon kyllä onnellinen, että viimein pääsin omilleni. Oon viihtyny hyvin täällä Tampesterissa, nämä 3 viikkoa jotka täällä oon jo asunut :) Kaupunki on onneks tullu tutuks vuosien varrella niin vapaa-ajalla kuin töidenkin merkeissä.
Mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Yksi ajanjakso on loppunut ja uusi alkanut mun elämässä. Me gusta.

Nauttikaahan vielä törkeen hyvästä musiikista! Ensi kertaan.


God is an astronaut - Age of the fifth sun